Dogs magazin

Přejít na: Obsah | Postranní boxy | Hlavní menu | Patička

Velikonoční nádivka

redakce3. 5. 2012
Na velikonoční stůl patří tradiční nádivka, do které se přidává vše jarní čerstvé a zelené a nikdy se nevynechávají nasekané mladé kopřivy. Samozřejmě nesmí chybět kousek uzeného a vepřového masa, takže jen vůně velikonoční nádivky bude vašeho čtyřnohého kamaráda dohánět k šílenství.

 

A co teprve až zjistí, jak chutná! Přejeme veselé velikonoce!

 

CO BUDETE POTŘEBOVAT

½ kg vařené vepřové plece

¼ kg uzeného vařeného masa

¼ litru mléka

7 vajec

7 rohlíků (nebo 1 veka)

miska nasekaných kopřiv

pro chuť další jarní bylinky (petrželka, mladá cibulka, špenátové listy, pampeliška, polníček…)

sůl

pepř

muškátový oříšek

máslo na vymazání zapékací nádoby

 

POSTUP

Uvařte doměkka maso, vyjměte, vývar zceďte, a vše nechte vychladnout. Rohlíky a maso nakrájejte na drobné kostičky. Oddělte vaječné žloutky od bílků, smíchejte je s vývarem a nalijte na pečivo. Nechte dostatečně vsáknout. Všechny bylinky nadrobno nasekejte. Kopřivy před přípravou nejprve spařte horkou vodou. Do namočeného pečiva vmíchejte maso i bylinky.

Nyní si oddělte porci pro pejska. Do vaší směsi přidejte koření – sůl, pepř, muškátový oříšek. Tu „psí“ již ničím nevylepšujte. Další postup je  stejný.

Ze zbylých vaječných bílků ušlehejte tuhý sníh a lehce ho vmíchejte do obou připravených směsí. Obě zapékací nádoby dobře vymažeme máslem, rovnoměrně do nich rozprostřete nádivky a dejte do předehřáté trouby zapéct (180 stupňů, asi 30 minut). Aby byla nádivka voňavá a na povrchu krásně zlatá, můžete před pečením na povrch rozložit pár tenkých plátků másla. Je výborná teplá i studená. Nezapomeňte, který pekáč je ten váš. Oba budou totiž vonět nádherně! Můžete zkusit nahradit uzené maso lehčí variantou: tedy přidat jehněčí, telecí, králičí nebo dokonce kuřecí maso.

 

 

 

diskuze 0
< zpět na "Strava"
Komentáře
Článek neobsahuje žádné komentáře.
Váš komentář

———
——— ———
———

Náš tip

Psí sporty! Zajímají vás? Chcete si vybrat ten, co vám bude nejlépe vyhovovat?

Čtěte!

———

Anketa

———

Doporučujeme knihu!

V současné době asi není v České republice trenér, který by k pozitivním metodám výcviku měl tolik co říct jako RNDr. František Šusta.Vyhrajte jeho první knihu v naší soutěži!

Soutěžte na http://www.dogsmagazin.cz/dogs/souteze/vyhrajte-novinku-nakladatelstvi-plot-/

 

 

——— ——— ——— ———
Gurmáni
{ legend-newsBox }